Μηνιαίο Αρχείο θεμάτων

2018

Welcome to our Archives page. On this page you will find totaly 160 of our articles broken down into Months and Years.

Θειϊκή γλυκοζαμίνη και θειϊκή χονδροϊτίνη

H θειική γλυκοζαμίνη και η θειική χονδροϊτίνη είναι συστατικά του φυσιολογικού χόνδρου. Οι δύο αυτές ουσίες είναι δομικές μονάδες των πρωτεογλυκανών* και εμφανίζονται να διεγείρουν τα χονδροκύτταρα γι... διαβάστε περισσότερα..

Χορτοφαγία: οφέλη και κίνδυνοι

Υπάρχουν πολλοί τύποι χορτοφαγίας και όλοι μοιράζονται το κοινό χαρακτηριστικό της αποφυγής κρέατος, ψαριών και πουλερικών. Τα δημητριακά, τα όσπρια, τα λαχανικά, οι ρίζες, τα φρούτα, οι καρποί και τα... διαβάστε περισσότερα..

Καταπολεμήστε το Αλτσχάιμερ με σωστή διατροφή

Η νόσος Alzheimer είναι το πιο συχνό νευροεκφυλιστικό νόσημα στον κόσμο, προσβάλλοντας περίπου 47 εκατομμύρια ανθρώπους με συνεχώς αυξητικές τάσεις. ... διαβάστε περισσότερα..

Διατροφική προστασία στον καρκίνο του προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο συχνός καρκίνος στους άνδρες. Προσβάλλει 138 άτομα ανά 100.000 άνδρες το χρόνο και η μέση ηλικία διάγνωσης είναι τα 66 έτη. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η χρήση των... διαβάστε περισσότερα..

Μπήκε Φθινόπωρο, θυμήσου τη βιταμίνη σου!

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η έλλειψη βιταμίνης D είναι πιο πιθανό να συμβεί στο τέλος του καλοκαιριού, κάτι πολύ λογικό αν σκεφτούμε πως η απορρόφησή της είναι άμεσα συνδεδεμένη με την έκθεση στον ήλ... διαβάστε περισσότερα..

Ρύθμιση των αποτοξινωτικών συστημάτων του οργανισμού μέσω της διατροφής

Τα θρεπτικά συστατικά της τροφής ερευνώνται για το ρόλο τους στη ρύθμιση των μεταβολικών οδών που εμπλέκονται στη διαδικασία της αποτοξίνωσης. ... διαβάστε περισσότερα..

Η ελιά και η πρόληψη του διαβήτη

Πάνω από 400 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από διαβήτη καθιστώντας τον μια από τις σημαντικότερες αιτίες νοσηρότητας και θνητότητας παγκοσμίως. ... διαβάστε περισσότερα..

Γαστρεντερίτιδα στις διακοπές με το πλοίο

Ο νοροϊός (norovirus) αναγνωρίζεται ως το σημαντικότερο αίτιο οξείας ιογενούς γαστρεντερίτιδας σε παγκόσμιο επίπεδο. Περίπου 20 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις οξείας γαστρεντερίτιδας στις ΗΠΑ κάθε χρόνο... διαβάστε περισσότερα..

Αλλεργίες από έντομα

Για πολλούς ανθρώπους τα τσιμπήματα από έντομα είναι συνώνυμα με το καλοκαίρι. Η ζέστη σηματοδοτεί την άφιξη των απρόσκλητων επισκεπτών, το τσίμπημα των οποίων μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και άσθμα ... διαβάστε περισσότερα..

Αθλητικά Συμπληρώματα

Στον αθλητισμό, όταν όλες οι συνθήκες είναι ίδιες μεταξύ τους, αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι η διατροφή. Οι αθλητές θα πρέπει να έχουν θέσει διατροφικούς στόχους και πρέπει να βρουν τις στ... διαβάστε περισσότερα..

Ευεργετικές δράσεις στην υγεία από την κατανάλωση καρπουζιού

Το καρπούζι είναι συνώνυμο του καλοκαιριού. Η αναζωογονητική του δροσιά και η γλυκιά του γεύση βοηθούν να αντιμετωπιστεί η ζέστη και παρέχουν ένα ελαφρύ και απολαυστικό επιδόρπιο. Η καλλιέργεια του κα... διαβάστε περισσότερα..

5 συμπληρώματα για το Καλοκαίρι

Με το καλοκαίρι να είναι εδώ, πολλές ερωτήσεις προκύπτουν: Ποια είναι τα καλύτερα συμπληρώματα για να πάρει κανείς αυτήν την περίοδο; Να προτιμήσω κάποιο συγκεκριμένο; Πρέπει να συνεχίσω αυτά που ήδη ... διαβάστε περισσότερα..

Φυτοχημικές ουσίες που προστατεύουν το δέρμα

Οι (εκτός του μελανώματος) καρκίνοι του δέρματος, ο βασικοκυτταρικός (BCC) και ο εκ πλακωδών κυττάρων (SCC), είναι από τους πιο κοινούς που μπορεί να εμφανίσει ο άνθρωπος και είναι περίπου 20 φορές συ... διαβάστε περισσότερα..

Η υπογονιμότητα και τα συμπληρώματα

Η υπογονιμότητα είναι μια σχετικά συνηθισμένη κατάσταση. Ορίζεται σαν την αδυναμία του ζευγαριού να συλλάβει μετά από ένα χρόνο προσπάθειας. Όταν οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με μια τέτοια διάγνωσ... διαβάστε περισσότερα..

Κάπνισμα και συμπληρώματα διατροφής

 Το κάπνισμα θεωρείται μια από τις βασικότερες αιτίες καρδιαγγειακών νοσημάτων και η διακοπή του καπνίσματος είναι η καλύτερη μέθοδος να μειωθεί ο καρδιαγγειακός κίνδυνος. ... διαβάστε περισσότερα..

Αντιοξειδωτικά και παθήσεις του γαστρεντερικού

Τα νοσήματα του πεπτικού είναι πολλά αλλά εδώ θα μας απασχολήσουν δύο από τα συνηθέστερα/σημαντικότερα: το σύνδρομο ευερεθίστου εντέρου (IBS) και τα ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου (IBD/ΙΦΝΕ)... διαβάστε περισσότερα..

Αρτηριακή πίεση και συμπληρώματα διατροφής

 Οι ελλείψεις μακρο- και μικρο- θρεπτικών συστατικών είναι πολύ συχνές στο γενικό πληθυσμό και εμφανίζονται ακόμα συχνότερα σε ασθενείς με αρτηριακή υπέρταση και καρδιαγγειακά νοσήματα λόγω γενετικών ... διαβάστε περισσότερα..

Βελτίωση εγκεφαλικής απόδοσης

Από την εμφάνισή του στη γη ο άνθρωπος προσπαθεί να αυτοβελτιωθεί μέσω των επιστημών, του σχολείου, των τεχνών, της άσκησης. ... διαβάστε περισσότερα..

Συμπληρώματα διατροφής και ψωρίαση

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, φλεγμονώδης -μη μεταδοτική- αυτοάνοση δερματική πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και σπανιότερα τις αρθρώσεις. ... διαβάστε περισσότερα..

Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος

Η πρώτη Τρίτη κάθε Μαΐου είναι η ημέρα που γιορτάζεται η Παγκόσμια ημέρα άσθματος. Βασικός στόχος της ημέρας άσθματος  είναι η ενημέρωση του κοινού για αυτή την ευρέως διαδεδομένη πάθηση του αναπνευστ... διαβάστε περισσότερα..

Οι ευεργετικές δράσεις του μαύρου πιπεριού

Το μαύρο πιπέρι είναι ένα από τα πιο κοινά και διαδεδομένα μπαχαρικά. Η καυτερή και διαπεραστική του γεύση οφείλεται στο αλκαλοειδές πιπερίνη. ... διαβάστε περισσότερα..

Βιταμίνη D και εκκολπωματίτιδα

Τα εκκολπώματα του παχέος εντέρου είναι μια συνηθισμένη πάθηση των ενηλίκων και αναφέρονται σε >70% των κολονοσκοπήσεων ασθενών ηλικίας άνω των 80 ετών. ... διαβάστε περισσότερα..

Συμπληρώματα διατροφής στη νόσο Parkinson

Η νόσος Parkinson είναι η δεύτερη πιο συχνή νευροεκφυλιστική πάθηση στον κόσμο, πίσω μόνο από τη νόσο Alzheimer. ... διαβάστε περισσότερα..

Διατροφικές στρατηγικές αποκατάστασης μετά από άσκηση

 Ο χρόνος που απαιτείται για την επιδιόρθωση των διαταραχών που προκαλούνται μετά από φυσική άσκηση είναι έως και 120 ώρες. ... διαβάστε περισσότερα..

Διαταραχές πρόσληψης τροφής

 Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση των διαταραχών πρόσληψης τροφής. ... διαβάστε περισσότερα..

Ριγανέλαιο και λοιμώξεις

Το κολοβακτηρίδιο (Escherichiacoli) είναι ένα Gram αρνητικό βακτήριο που ανήκει στην οικογένεια των Εντεροβακτηριοειδών. ... διαβάστε περισσότερα..

Ευχάριστα νέα για τον αυτισμό

Οι διαταραχές που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού υπολογίζεται ότι προσβάλλουν ένα ανά 68 παιδιά στις ΗΠΑ μέχρι την ηλικία των 8 ετών. ... διαβάστε περισσότερα..

Βιταμίνη D και θυρεοειδής

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D αυξάνει τον κίνδυνο για συστηματικά νοσήματα και ιδιαίτερο ρόλο φαίνεται ότι διαδραματίζει στα αυτοάνοσα νοσήματα, τις ογκολογικές παθήσεις, το σακχαρώδη διαβήτη, την ομαλή αν... διαβάστε περισσότερα..

Η κουρκουμίνη στη νόσο Alzheimer

Η κουρκουμίνη είναι μια πολυφαινόλη που προέρχεται από το τουρμερικό, τη ρίζα του φυτού Curcuma longa L. που υπάρχει στην Ινδία. ... διαβάστε περισσότερα..

Νεότερα δεδομένα για την γλουταμίνη

Περίπου το 60% του πληθυσμού στις ΗΠΑ έχει έρθει σε επαφή με τον ιό του απλού έρπητα τύπου 1 (HSV-1) και το 20% με τονHSV-2. ... διαβάστε περισσότερα..

Αποτελέσματα 1 - 30 από 35