HS Alexin 90 Caps

Αντιοξειδωτική προστασία με τη βοήθεια δύο ισχυρών φυσικών παραγόντων, του λυκοπενίου και της σουλφοραφάνης.

Tο HS ALEXIN, περιέχει δύο φυσικά συστατικά : Ντομάτα και Μπρόκολο!

Το λυκοπένιο που περιέχεται στην ντομάτα είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το λυκοπένιο απορροφάται ευκολότερα από τον οργανισμό, όταν η ντομάτα είναι μαγειρεμένη και όχι όταν καταναλώνεται ωμή. Περισσότερες από 15 ελεγχόμενες κλινικές μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας δόσεις λυκοπενίου που κυμαίνονταν από 12mg/ημερησίως έως 150mg/ημερησίως και για χρονική περίοδο που κυμαίνονταν από 1 εβδομάδα έως 20 εβδομάδες. Σε αυτές τις κλινικές μελέτες δεν παρατηρήθηκαν αλλά ούτε αναφέρθηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες, στοιχείο που αποδεικνύει την ασφαλή κατανάλωση του συστατικού.

Το προϊόν αυτό περιέχει επίσης εκχύλισμα μπρόκολου, ένα λαχανικό πλούσιο στην ουσία σουλφοραφάνη.

 

 

 

 

 

Ενεργά Συστατικά Ανά κάψουλα
Εκχύλισμα μπρόκολου 500 mg
Λυκοπένιο 5%   50 mg

 

Άλλα Συστατικά: στεατικό μαγνήσιο φυτικής προέλευσης, διοξείδιο του πυριτίου. Το προϊόν δεν περιέχει χρωστικές ουσίες, γλυκαντικές ουσίες, αλλεργιογόνα σίτου, μαγιάς, καλαμποκιού, σόγιας και γάλακτος.

Λαμβάνετε 1 – 3 κάψουλες ημερησίως ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Να μην υπερβαίνετε την συνιστώμενη ημερήσια δόση.

Οδηγίες για τη φύλαξη του προϊόντος: Το προϊόν διατηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος. Φυλάσσεται μακριά από μικρά παιδιά.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας και δεν προορίζονται για πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

4670-21/01/15

Ο Αριθμός Γνωστοποίησης δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ

Ενδεικτική βιβλιογραφία

1. Khachik, F., et al (2002) Chemistry, distribution, and metabolism of tomato carotenoids and their impact on human health. Exp. Biol. Med. (Maywood) 227:845-51.

2. Nguyen, M.L. and Schwartz, S.J. (1999) Lycopene: chemical and biological properties. Food Tech. 53:38-15.

3. Rao, AV. (2004) Processed tomato products as a source of dietary lycopene: bioavailability and antioxidant properties. Can. J. Diet Pract. Res. 65:161-5.

4. Devaraj, S., et al (2008) A dose-response study on the effects of purified lycopene supplementation on biomarkers of oxidative stress. J.Am. Coll.Nutr. 27:267-73

5 .Giovannucci, E.(2005) Tomato products, lycopene, and prostate cancer: a review of the epidemiological literature. J.Nutr. 135:2030S-1S.

6. Giovannucci, E.(1999)Tomatoes, tomato-based products, lycopene, and cancer: review of the epidemiological literature. J.Natl. cancer Inst..91:317-31.

7. Kucuk, O., Sarkar, F.H., Sakr. W. et al. (2001). “Phase II randomized clinical trial of lycopene supplementation before radical prostatectomy”. Cancer Epidemiol. Biomarkers Prev. 10:861-868.

8. Olmedilla, B.F., et al. (2002). “A European multicenter, placebo-controlled supplementation study with alpha-tocopherol, carotene-rich palm oil, lutein or lycopene: analysis of serum responses”. Clin. Sci.(Lond) 102:447-456.

9. Hoppe, P.P., Kramer, K., van den Berg H., et al. (2003). Synthetic and tomato-based lycopene have identical bioavailability in humans”. Eur. J.Nutr. 42:272-278.

10. Rao, V. and Agarwal, S. (1998) “Bioavailability and in vivo antioxidant properties of lycopene from tomato products and their possible role in the prevention of cancer” Nutr. Cancer 31:199-203.

11. Paetau, F., et al. (1998). Chronic ingestion of lycopene-rich tomato juice or lycopene supplements significantly increases plasma concentrations of lycopene and related tomato carotenoids in humans”. Am. J.Clin. Nutr. 68:1187-1195.

12. Paetau, I., et al. (1999). Carotenoids in human buccal mucosa cells after 4 wk of supplementation with tomato juice or lycopene supplements” Am. J.Clin.Nutr. 70:490-494.

13. Bhandari, S.R. and Kwak, J.H. (2015) Chemical composition and antioxidant activity in different tissues of brassica vegetables. Molecules, 20:1228-43

14. Jang, H.W., Moon, J.K. and Shibamoto, T.(2015) Analysis and Antioxidant Αctivity of Extracts from Broccoli (Brassica oleracea L.) Sprouts. J Agric Food Chem. [Epub ahead of print].

15. Nakagawa, K., et al (2006) Evaporative light-scattering analysis of sulforaphane in broccoli samples: Quality of broccoli products regarding sulforaphane contents. J Agric Food Chem., 54:2479-83.

16. James, D., et al (2012). “Novel concepts of broccoli sulforaphanes and disease: Induction of phase II antioxidant and detoxification enzymes by enhanced-glucoraphanin broccoli”. Nutr Rev., 70:654-65.

17. Riedl, M.A., et al (2009) Oral sulforaphane increases Phase II antioxidant enzymes in the human upper airway. Clin Immunol. 130:244-51.