HS Panhealth

Ισχυρή φόρμουλα βασισμένη στην ελιά και το ρόδι με αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Από τις αρχές του εικοστού αιώνα υπάρχουν αναφορές στη βιβλιογραφία για την σύσταση και τη δράση των φύλλων της ελιάς και ειδικότερα για την αντιοξειδωτική τους δράση.

Η ελαιοευρωπαΐνη είναι ένας σεκοϊριδοειδής γλυκοζίτης (secoiridoid glucoside) χαρακτηριστικός των Ολεασών (Oleaceae) και αποτελεί το κύριο πολυφαινολικό συστατικό της ελιάς (Olea europaea). Αποτελεί το 6-9% του ξηρού βάρους στα φύλλα της ελιάς. Είναι η ουσία που προσδίδει πικρή γεύση στις άγουρες ελιές (η περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες στις ώριμες ελιές είναι σχεδόν η μισή απ' ότι στις άγουρες). Τα τελευταία χρόνια, η ελαιοευρωπεΐνη έχει μελετηθεί ως προς την αντιοξειδωτική της δράση .Η υδροξυτυροσόλη είναι η κύρια φαινολική ένωση του καρπού της ελιάς. Είναι η μόνη πολυφαινόλη για την οποία ο EFSA (European Food Safety Authority) αποδέχεται ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό με ελάχιστη καθημερινή δόση 5 mg.

Το ρόδι ( Punica granatum L) χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα λόγω των πολλών θετικών επιπτώσεων στην υγεία. Πολλές επιστημονικές μελέτες των τελευταίων χρόνων δίνουν την απάντηση ως προς το γιατί το ρόδι ήταν γνωστό στην αρχαιότητα ως «ο καρπός της υγείας».[12-14] Το ρόδι περιέχει μεγάλες ποσότητες βιοενεργών συστατικών, όπως τα φλαβονοειδή και πολυφαινόλες, και κυρίως φαινολικά οξέα, όπως το ελλαγικό οξύ.

Το Ελλαγικό οξύ έχει λάβει προσοχή ως παράγοντας που μπορεί να έχει δυναμικές βιοδραστικές ιδιότητες.

 

Ενεργά συστατικά

Ανά κάψουλα

Εκχύλισμα φύλλων ελιάς (Olea Europaea)

[τιτλοδοτημένο να περιέχει 20% ελαιοευρωπαϊνη] 

195 mg

Εκχύλισμα καρπών ελιάς (Olea Europaea)

[τιτλοδοτημένο να περιέχει 10% υδροξυτυροσόλη]

100 mg

Εκχύλισμα φλούδας ροδιού (Punica granatum)

[τιτλοδοτημένο να περιέχει 40% ελλαγικό οξύ ως πολυφαινόλη]

100 mg

Άλλα συστατικά : μικροκρυσταλλική κυτταρίνη, όξινο φωσφορικό ασβέστιο, στεατικό μαγνήσιο, διοξείδιο του πυριτίου. Το προϊόν δεν περιέχει χρωστικές ουσίες, γλυκαντικές ουσίες, αλλεργιογόνα σίτου, μαγιάς, καλαμποκιού, σόγιας και γάλακτος.


Λαμβάνετε 1 κάψουλα ημερησίως ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Να μην υπερβαίνετε την συνιστώμενη ημερήσια δόση.

Οδηγίες για τη φύλαξη και διατήρηση του προϊόντος: Το προϊόν διατηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος. Φυλάσσεται μακριά από μικρά παιδιά. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας


28295/ 23-04-15

Ο Αριθμός Γνωστοποίησης δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ

1. Ghisalberti EL (1998) Biological and pharmacological activity of naturally occurring iridoids and secoiridoids. Phytomedicine 5 (2): 147-163

2. Le Tutour B and Guedon D (1992) Antioxidative activities of Olea Europaea leaves and related phenolic compounds. Phytochemistry 31(4): 1173-1178

3. Owen RW, Giacosa A, Hull WE, Haubner R, Spiegelhalder B, Bartsch H (2000) The antioxidant/anticancer potential of phenolic compounds isolated from olive oil Eur J Cancer 36: 1235-1247

4. Visioli F and Galli C (1998) The effect of minor constituents of olive oil on cardiovascular disease: New findings Nutr Rev 56(5 Pt 1): 142-147

5. Bourquelot E, Vintilesco J (1938). “Oleuropein”, a new glucoside from Olea Europaea L. J Pharm Chim 28: 303-314

6. Walter Jr WM, Fleming HP and Etchells JL (1973) Preparation of antimicrobial compounds by hydrolysis of oleuropein from green olives. Applied Microbiology 26(5): 773-776

7. Visioli F and Galli C (1994) Oleuropein protects low density lipoprotein from oxidation. Life Sciences 55(24):1965-1971

8. Ziyyat A, Leggsyer A, Mekhfi H, Dassouli A, Serhrouchni M, Benjelloun W (1997) Phytotherapy of hypertention and diabetes in oriental Morocco J Ethnopharmacol 58: 45-54

9. Zarzuelo A, Duarte J, Jimenez J, Gonzales M and Utrilla P (1991) Vasodilator effect of olive leaf. Planta Medica 57:417-419

10. Gonzalez M, Zarzuelo A, Gamez MJ Utrilla MP, Jimenez J and Osuna I (1992) Hypoglycemic activity of olive leaf. Planta Medica 58: 513-515

11. Pieroni A, Heimler D, Pieters L, Van Poel B and Vlieinck AJ (1996) In vitro anti-complementary activity of flavonoids from olive (Olea europaea L.) leaves. Pharmazie 51: 765-768

12. Tzulker R et al (2007) Antioxidant activity, polyphenol content, and related compounds in different fruit juices and homogenates prepared from 29 different pomegranate accessions. J Agric Food Chem. 2007 Nov 14;55(23):9559-70

13. Gil M.et al.(2000) Antioxidant activity of pomegranate juice and its relationship with phenolic composition and processing. J Agric Food Chem. 2000 Oct;48(10):4581-9

14. Seeram NP, Aviram M, Zhang Y, Henning SM, Feng L, Dreher M, Heber D. (2008) Comparison of antioxidant potency of commonly consumed polyphenol-rich beverages in the United States. J Agric Food Chem. Feb 27;56(4):1415-22

15. Briante,R., et al (2002) Olea europaea L. leaf extract and derivatives : antioxidant properties. J.Agric. Food Chem. 50:4934-40