Μηνιαίο Αρχείο θεμάτων

2016

Welcome to our Archives page. On this page you will find totaly 168 of our articles broken down into Months and Years.

Συμβουλές υγείας για το ρεβεγιόν

Μέρες γιορταστικές και το τραπέζι θα είναι γεμάτο. Τρώμε και πίνουμε σαν αληθινοί άρχοντες –και μετά το πληρώνουμε με φουσκώματα, καούρες, εμετούς και διάρροιες. Όσο για το κεφάλι… Βαρύ κι ασήκωτο από... διαβάστε περισσότερα..

Αϋπνία

Η αϋπνία είναι η αδυναμία του ανθρώπου να κοιμηθεί ή να παραμείνει κοιμισμένος. Περίπου το ¼ του πληθυσμού στις ανεπτυγμένες χώρες πάσχει από αϋπνία, η οποία διακρίνεται σε οξεία ή χρόνια (όταν παραμέ... διαβάστε περισσότερα..

Χριστούγεννα!

Οι ετοιμασίες για τα Χριστούγεννα έχουν ήδη ξεκινήσει. Σε όλα τα σπίτια γίνονται οι προετοιμασίες για το μεγάλο γιορτινό τραπέζι. Εκεί όλη η οικογένεια θα κάτσει να περάσει μια ή δύο ημέρες ξεγνοιασιά... διαβάστε περισσότερα..

Η οξεία ιογενής γαστρεντερίτιδα

Η οξεία ιογενής γαστρεντερίτιδα είναι η λοίμωξη του εντέρου που προκαλεί εμέτους και διάρροια. Συνήθως μεταδίδεται μετά από επαφή με πάσχοντα ή από κατανάλωση επιμολυσμένων τροφίμων ή νερού. Η ανάρρωσ... διαβάστε περισσότερα..

Ίλιγγος

Ο καλοήθης παροξυσμικός ίλιγγος θέσεως είναι μία από τις συνηθέστερες αιτίες ιλίγγου-της απότομης αίσθησης κίνησης, όταν κίνηση δεν επιτελείται- και εμφανίζεται συχνότερα σε γυναίκες άνω των 50 ετών. ... διαβάστε περισσότερα..

Διατροφικές λύσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι παγκόσμιο πρόβλημα που προκαλεί αύξηση της καρδιο-πνευμονικής νοσηρότητας και της θνητότητας. Παρότι ο τελικός στόχος είναι να μειωθούν τα επίπεδα της ρύπανσης, αυτό είναι... διαβάστε περισσότερα..

Καρκίνος του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού διαγιγνώσκεται παγκοσμίως στις γυναίκες συχνότερα από οποιονδήποτε άλλο. Παράγοντες που σχετίζονται με τη διατροφή συμμετέχουν σε ποσοστό περίπου 30% σε όλους τους καρκίνους στις... διαβάστε περισσότερα..

Αρρυθμίες

Το Μαγνήσιο είναι το κατεξοχήν ενδοκυττάριο κατιόν. Περίπου το 60% της ολικής ποσότητας μαγνησίου βρίσκεται στα οστά, ενώ το υπόλοιπο 40% στα κύτταρα. Μόνο το 1% της ολικής ποσότητας μαγνησίου του οργ... διαβάστε περισσότερα..

ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ

Παγκοσμίως η φυματίωση είναι η σημαντικότερη αιτία θανάτου μεταξύ των λοιμωδών νοσημάτων αφού ευθύνεται για πάνω από δύο εκατομμύρια θανάτους ανά έτος, σημαντικό ποσοστό των οποίων αφορά σε παιδιά. Α... διαβάστε περισσότερα..

Βιταμίνη D και αλδοστερόνη

Έχετε υπέρταση; Ίσως ήρθε ο καιρός να ελέγξετε πόση βιταμίνη D έχετε. Η σχέση της βιταμίνης D με την αρτηριακή πίεση έχει αμφισβητηθεί αρκετά στο παρελθόν. Νεότερα δεδομένα ωστόσο δημιουργούν εκ νέου ... διαβάστε περισσότερα..

Η φύση μας προστατεύει

Η αντοχή στα αντιβιοτικά είναι μια από τις μεγάλες προκλήσεις ια την ιατρική κοινότητα του 21ου αιώνα. Η αλόγιστη χρήση των φαρμάκων έχει οδηγήσει στη δημιουργία "βιονικών" μικροβίων, απρόσβλητων ακόμ... διαβάστε περισσότερα..

Πολυβιταμίνη και μετφορμίνη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 171 εκατομμύρια άνθρωποι ή αλλιώς το 2,8% του παγκόσμιου πληθυσμού παρουσιάζει Σακχαρώδη Διαβήτη και υπολογίζεται πως μέχρι το 2030 το ποσοστό αυτό θα έχει σχ... διαβάστε περισσότερα..

Πολυφαινόλες και καρκίνος

Τη μάστιγα του 21ου αιώνα αποτελεί ο καρκίνος, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, 7 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο χάνουν κάθε χρόνο τη μάχη με την επάρατη νόσο. Οι προβλέψε... διαβάστε περισσότερα..

Άσθμα & βιταμίνη D

Το άσθμα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης πάθηση των αεραγωγών που εμφανίζεται σε παιδιά και ενηλίκους. Αφορά το 6% του γενικού πληθυσμού. Περίπου 150 εκατομμύρια άτομα πάσχουν παγκοσμίως ενώ σε 100 χιλιά... διαβάστε περισσότερα..

Ξεκινήστε δυναμικά τη νέα σχολική χρονιά με HS Multi-Kid!

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα ανοίγουν τα σχολεία. Ενώ οι περισσότεροι γονείς νιώθουν ανακουφισμένοι που δε θα χρειαστεί να απασχολήσουν περισσότερο στο σπίτι τα παιδιά τους, υπάρχει πάντα το άγχος ότι... διαβάστε περισσότερα..

Διατροφή που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες ερευνάται συστηματικά ο ρόλος συγκεκριμένων ανοσολογικών-αμυντικών διεργασιών του οργανισμού στη φυσική αλληλουχία της διαδικασίας επούλωσης ενός τραύματος. Αυτή η έρευνα ... διαβάστε περισσότερα..

Μαγνήσιο & Διαβήτης

Στο σακχαρώδη διαβήτη η θεραπεία δε συνίσταται μόνο στη ρύθμιση του σακχάρου με αντιδιαβητικά φάρμακα. Ο διαβήτης επηρεάζει πολλές λειτουργίες του οργανισμού και χρειάζεται να γνωρίζουμε και να δίνουμ... διαβάστε περισσότερα..

Norovirus & Γαστρεντερίτιδα

Τίποτα δεν μπορεί να καταστρέψει τις διακοπές περισσότερο από μια επιδημία γαστρεντερίτιδας. Ο Norovirus είναι ο κατεξοχήν υπεύθυνος ιός για τις εξάρσεις γαστρεντερίτιδας, κυρίως κατά τη διάρκεια μιας... διαβάστε περισσότερα..

Ηλιακή ακτινοβολία και διατροφή

Αύγουστος στην Ελλάδα. Η καρδιά του καλοκαιριού. Στις παραλίες το αδιαχώρητο. Όλοι αναζητούν μια σκιά για να στρώσουν την ψάθα τους. Τα παιδιά φωνάζουν, διασκεδάζοντας με τα θαλασσινά παιχνίδια. Και ο... διαβάστε περισσότερα..

Leaky gut syndrome

Leaky gut syndrome Η αναζήτηση της αιτιολογίας των αυτοάνοσων παθήσεων έχει φέρει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια νέες αντιλήψεις. Μια από αυτές είναι το σύνδρομο της αυξημένης εντερικής διαπερατότ... διαβάστε περισσότερα..

Καλοκαιρινοί Κίνδυνοι

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να βρισκόμαστε εκτός σπιτιού. Ωστόσο, οι καλοκαιρινές δραστηριότητες ελλοχεύουν κινδύνους, η γνώση των οποίων είναι απαραίτητη για να χαρούμε ξέγνοιαστα τις ημέρ... διαβάστε περισσότερα..

Δυσάρεστα Συμπτώματα Εγκυμοσύνης ; Αντιμετωπίστε τα!

Η ναυτία και ο έμετος είναι συχνά συμπτώματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με περίπου 80% των γυναικών να τα εμφανίζουν. Η εμφάνισή τους οφείλεται στην ταχεία αύξηση των επιπέδων των οιστρογόνων. Ο... διαβάστε περισσότερα..

Μυκητιάσεις ; Όχι πια…

Ένα από τα πιο συχνά ιατρικά προβλήματα το καλοκαίρι είναι οι μυκητιάσεις. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ζέστη, η υψηλή υγρασία και οι διάφορες δραστηριότητες στον ήλιο ενισχύουν την εφίδρωση. ... διαβάστε περισσότερα..

Καλοκαιρινές Συμβουλές...

Tο καλοκαίρι είναι η εποχή που δίνουμε ώθηση στην υγεία μας. Η ξεκούραση, ο ύπνος, η άθληση και το καλό φαγητό γεμίζουν τις μπαταρίες μας και μας ανανεώνουν. Ας δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε τον εα... διαβάστε περισσότερα..

Δίαιτα Ελεύθερη Γλουτένης

Πόσο ασφαλής είναι η δίαιτα χωρίς γλουτένη; Η κοιλιοκάκη είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα του γαστρεντερικού σωλήνα. Εμφανίζεται μετά από λήψη  γλουτένης (πρωτεΐνη στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη) σε ... διαβάστε περισσότερα..

Βιταμίνη D & Βακτηριακή Χλωρίδα

Μια νέα προσέγγιση, σχετικά με το ρόλο της βιταμίνης D στις παθήσεις του πεπτικού, φέρνει στο φως έρευνα που δημοσιεύτηκε πριν από ένα μήνα στο European Journal of Nutrition. Η βιταμίνη D είναι γνω διαβάστε περισσότερα..

Βιταμίνη C και καρδιαγγειακά νοσήματα

Η βιταμίνη C είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που ανιχνεύεται σε υψηλές συγκεντρώσεις σε φρούτα και λαχανικά. Η βιταμίνη αυτή δεν είναι δυνατό να παραχθεί από τον ανθρώπινο οργανισμό(σε αντίθεση με του... διαβάστε περισσότερα..

Πολυφαινόλες και αλλαγές διάθεσης

Η συχνότητα των ψυχιατρικών διαταραχών αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Οι πολυφαινόλες φαίνεται ότι μπορεί να εμπλέκονται στη ρύθμιση της πνευματικής υγείας και των αλλαγών της συναισθηματικής ... διαβάστε περισσότερα..

Yπογονιμότητα

Το πρόβλημα της υπογονιμότητας έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια και αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο. Ένα στα έξι ζευγάρια δυσκολεύεται να τεκνοποιήσει και όλο και περισσότεροι καταφεύγουν σε ειδικό διαβάστε περισσότερα..

XΑΠ και σκόνη!

Αυτές τις ημέρες όλα τα δελτία ειδήσεων μιλούν για την αφρικανική σκόνη που έχει «πνίξει» την Αττική. Οι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή καθώς η σκόνη είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγεί... διαβάστε περισσότερα..

Αποτελέσματα 1 - 30 από 51