Μηνιαίο Αρχείο θεμάτων

2017

Welcome to our Archives page. On this page you will find totaly 177 of our articles broken down into Months and Years.

Πόσο απαραίτητα είναι τα συμπληρώματα διατροφής;

Πρόκειται για ερώτημα που έχει γεννήσει πολλές διαφωνίες και εξακολουθεί να διχάζει και να μπερδεύει, ειδικά όσους προσπαθούν να διατρέφονται υγιεινά. ... διαβάστε περισσότερα..

Η πρεβιοτική δράση εκχυλίσματος φυτών

Ο γαστρεντερικός σωλήνας στους ανθρώπους αποικίζεται από μικρόβια, τα οποία διαμορφώνουν την εντερική βακτηριακή χλωρίδα. ... διαβάστε περισσότερα..

Η βιταμίνη C στην αιμοκάθαρση

Η βιταμίνη C συμμετέχει στο σχηματισμό του κολλαγόνου, λειτουργεί ως υπόστρωμα για τη δημιουργία των δοντιών και των οστών, είναι σημαντική για την επούλωση των τραυμάτων και συμμετέχει στην παραγωγή ... διαβάστε περισσότερα..

Μαγνήσιο και κατάθλιψη

Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο για τον ανθρώπινο οργανισμό συμμετέχοντας σε περισσότερες από 300 μεταβολικές αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα σε αυτόν και διασφαλίζουν τη σωστή του λειτουργία.... διαβάστε περισσότερα..

Παγκόσμια ημέρα για το Διαβήτη

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (Τύπου 1) ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ιν... διαβάστε περισσότερα..

Πνευμονία

 Πνευμονία είναι η λοίμωξη των πνευμόνων. Προσβάλλονται οι κυψελίδες (αεροφόροι σάκοι στο εσωτερικό των πνευμόνων) και όχι οι αεραγωγοί που μεταφέρουν τoν αέρα από και προς τους πνεύμονες. ... διαβάστε περισσότερα..

Διαιτητικές οδηγίες για Vegans

Οι χορτοφαγικές δίαιτες (vegetarian diets) υιοθετούνται για διάφορους λόγους: οικολογικούς, οικονομικούς, θρησκευτικούς, ηθικούς και υγείας. ... διαβάστε περισσότερα..

Βιταμίνη Β1 και ινομυαλγία

H ινομυαλγία είναι ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από χρόνιο διάχυτο πόνο. ... διαβάστε περισσότερα..

Βιταμίνη D Η πηγή της νεότητας!

 Βιταμίνη D: πηγή της νεότητας! Η έλλειψη βιταμίνης D μειώνει την ευεξία, επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης, περιορίζει την κινητικότητα και συμβάλλει στη δημιουργία οστεοπόρωσης, αυξάνοντας τον κ... διαβάστε περισσότερα..

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της ελιάς στον ανθρώπινο οργανισμό

H ελαιοευρωπαΐνη είναι ένας σεκοϊριδοειδής γλυκοζίτης που αποτελεί το κύριο πολυφαινολικό συστατικό της ελιάς (Olea europaea). Πρόκειται για μία από τις πλέον μελετημένες φαινολικές ουσίες τις ελιάς, ... διαβάστε περισσότερα..

Άθληση και συμπληρώματα

Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. ... διαβάστε περισσότερα..

Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και αντιοξειδωτικά

Το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο(ΑΕΕ) αποτελεί μία πολύ συχνή πάθηση και θεωρείται από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. ... διαβάστε περισσότερα..

Διατροφή και HPV

Η λοίμωξη από τον ιό HPV ευθύνεται για την πλειονότητα, αν όχι για όλες τις περιπτώσεις, καρκίνων του τραχήλου της μήτρας. Η λοίμωξη είναι συνήθης στις νέες γυναίκες, ωστόσο οι περισσότερες λοιμώξεις... διαβάστε περισσότερα..

Το μύρτιλλο στη νόσο Alzheimer

Εκδηλώσεις διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Νόσου Alzheimer (21/9) αλλά και του Σεπτεμβρίου που είναι ο Παγκόσμιος Μήνας για τη Νόσο. H Ελληνική Εταιρεία Alzheimer ... διαβάστε περισσότερα..

Προστασία από τη φωτογήρανση

Σε αντίθεση με την ηλικιακή γήρανση που καθορίζεται από την ατομική γενετική προδιάθεση, η φωτογήρανση εξαρτάται αποκλειστικά από το βαθμό της έκθεσης στον ήλιο και στο ποσό της μελανίνης του δέρματος... διαβάστε περισσότερα..

Η ρεσβερατρόλη στη νόσο Αλτσχάιμερ

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι το πιο κοινό αίτιο άνοιας και έως τώρα δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία. Πρόκειται για μια εκφυλιστική διαταραχή, προοδευτικά επιδεινούμενη. Η παθογένεση και η πορεία της ν... διαβάστε περισσότερα..

Προσοχή στη γαστρεντερίτιδα στις διακοπές σας

Ο ανθρώπινος νορο-ιός (Norovirus) είναι το σημαντικότερο αίτιο εξάρσεων γαστρεντερίτιδας παγκοσμίως. Τα κλινικά συμπτώματα της λοίμωξης περιλαμβάνουν ναυτία, εμέτους και διάρροιες εντός 24-48 ωρών από... διαβάστε περισσότερα..

Eλαιοευρωπαΐνη στεατοηπατίτιδα

Η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος (nonalcoholic fatty liver disease-NAFLD) αποτελεί την πιο συχνή ηπατοπάθεια και απαντάται όλο και συχνότερα λόγω των διατροφικών συνηθειών του σύγχρονου ανθρώπο... διαβάστε περισσότερα..

Πρόληψη οφθαλμικού καταρράκτη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι υπάρχουν 37 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο με προβλήματα όρασης και ο καταρράκτης αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αιτίες. ... διαβάστε περισσότερα..

Πληροφορίες για το κοινό κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα

(Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας- WHO) 1. Διατηρείστε το σπίτι δροσερό: - Ιδανικά, η θερμοκρασία στο σπίτι θα πρέπει να διατηρείται κάτω από τους 32°C κατά τη διάρκεια της ημέρας και τους διαβάστε περισσότερα..

Στεφανιαία νόσος

Στεφανιαία νόσος: ο ρόλος της φλεγμονής και οι παρεμβάσεις που τη μειώνουν Η παθογένεση και θεραπεία της στεφανιαίας νόσου αλλάζουν εκ βάθρων στις μέρες μας. Παρά τη διαδεδομένη πίστη μεταξύ ιατρών κ... διαβάστε περισσότερα..

Τι προκαλεί το στρες ;

Το στρες μας επηρεάζει όλους. Μπορεί να εμφανιστεί στο σπίτι, στη δουλειά, στη διαχείριση των οικονομικών ή κατά τη διάρκεια μιας σχέσης. Είναι παντού. Και ενώ λίγο στρες είναι εντάξει, για την ακρίβε... διαβάστε περισσότερα..

Τροφικές Αλλεργίες

Οι αντιδράσεις στην τροφή ταξινομούνται σε δύο κατηγορίες, αυτές που οφείλονται σε αλλεργίες και όλες τις υπόλοιπες. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο γιατί η αντιμετώπισή ... διαβάστε περισσότερα..

Βαριατρικό χειρουργείο - μετεγχειρητική παρακολούθηση

Το βαριατρικό χειρουργείο δεν είναι πανάκεια. Η βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητά του εξαρτάται από την ικανότητα του ασθενή να ενσωματώσει αλλαγές στον τρόπο ζωής του και στη συμπερι... διαβάστε περισσότερα..

Χειρουργική αντιμετώπιση παχυσαρκίας

Η παχυσαρκία αποτελεί μείζον πρόβλημα υγείας που λαμβάνει διαστάσεις πανδημίας. Περίπου το 13% του ενήλικου πληθυσμού της γης (>600 εκατομμύρια άνθρωποι) χαρακτηρίστηκαν ως παχύσαρκοι το 2014. Τα χ... διαβάστε περισσότερα..

Δυσμηνόρροια

Η δυσμηνόρροια είναι μια κοινή γυναικολογική πάθηση. Με τον όρο αυτό αναφερόμαστε στην εμφάνιση επώδυνων μυϊκών συσπάσεων της μήτρας κατά τη διάρκεια της περιόδου. Οι συνήθεις φαρμακευτικές θεραπείες ... διαβάστε περισσότερα..

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι καταναλώνεται παγκοσμίως ιδιαίτερα στις χώρες της Άπω Ανατολής και θεωρείται από πολλούς το καλύτερο και πιο υγιεινό ρόφημα που υπάρχει. Φυσικά, κανένα ρόφημα από μόνο του δε μπορεί να... διαβάστε περισσότερα..

Αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση υπομαγνησιαιμίας

Το μαγνήσιο είναι ένα σημαντικό μέταλλο του ανθρώπινου οργανισμού και το συναντούμε σε τροφές, συμπληρώματα διατροφής και φάρμακα (αντιόξινα, καθαρτικά). Είναι συμπαράγοντας σε πάνω από 300 ενζυμικά σ... διαβάστε περισσότερα..

Μεταβολικό Σύνδρομο & η υδροξυτυροσόλη

Το Μεταβολικό Σύνδρομο είναι η άθροιση διαφόρων παραγόντων ( υπεργλυκαιμία, υπέρταση, δυσλιπιδαιμία / αυξημένη χοληστερίνη, παχυσαρκία, αντίσταση στην ινσουλίνη) που αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιαγγε... διαβάστε περισσότερα..

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Η απότομη πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων των παραδοσιακών τροφών του πασχαλινού τραπεζιού, μετά τη λιτή διατροφή της νηστείας, επιβαρύνει εξαιρετικά το πεπτικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει από απλά δυ... διαβάστε περισσότερα..

Αποτελέσματα 1 - 30 από 43