Μηνιαίο Αρχείο θεμάτων

2018

Welcome to our Archives page. On this page you will find totaly 171 of our articles broken down into Months and Years.

Μικρές Συμβουλές για τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι για τους περισσότερους μια περίοδος αναψυχής. ... διαβάστε περισσότερα..

Οστεοαρθρίτιδα: μια ουσία ή συνδυασμός

Η οστεοαρθρίτιδα, η πιο κοινή εκφυλιστική πάθηση των αρθρώσεων στους ηλικιωμένους, χαρακτηρίζεται από προοδευτική καταστροφή του αρθρικού θυλάκου, οδηγώντας σε σημαντικό περιορισμό της κίνησης της άρθ... διαβάστε περισσότερα..

Πώς προάγει η ελιά την ανθρώπινη υγεία

Οι ευεργετικές επιδράσεις των πολυφαινολών στον ανθρώπινο οργανισμό έχουν φανεί σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών εργασιών. ... διαβάστε περισσότερα..

Οξεία διάρροια και αιτιολογική αντιμετώπιση

Η διάρροια είναι μια διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από αύξηση του αριθμού, του όγκου ή της ρευστότητάς των κενώσεων. ... διαβάστε περισσότερα..

Xρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια

H χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) είναι μια χρόνια φλεγμονώδης πάθηση των πνευμόνων που προκαλείται κυρίως από το κάπνισμα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι ο αριθμός των ασθενώ... διαβάστε περισσότερα..

Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη 2018

Η παγκόσμια ημέρα για το Διαβήτη θεσπίστηκε το 1991 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) ως μια προσπάθεια απάντησης στην ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία τ... διαβάστε περισσότερα..

Συμπληρώματα μετά το Μαραθώνιο

Η επόμενη ημέρα μετά από ένα Μαραθώνιο έχει απασχολήσει τους επιστήμονες πολύ, αφού οι κίνδυνοι δεν σταματούν στη γραμμή του τερματισμού. ... διαβάστε περισσότερα..

Η διατροφή πριν το Μαραθώνιο

Μια εβδομάδα έμεινε για το μεγάλο αγώνα. Ο κάθε αθλητής έχει σχεδόν ολοκληρώσει το πλάνο της προετοιμασίας του και αναζητά ακόμα και τώρα τι άλλο μπορεί να κάνει για να βοηθηθεί. ... διαβάστε περισσότερα..

Μαραθώνιος και βιταμίνη C

Οι μέρες μέχρι την εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας (11/11/2018) πλησιάζουν. 42.195 μέτρα έντονης σωματικής καταπόνησης χωρίζουν τους αγωνιζόμενους από το τέρμα. ... διαβάστε περισσότερα..

Οστεοαρθρίτιδα και συμπληρώματα

Η οστεοαρθρίτιδα είναι η πρώτη αιτία αναπηρίας στους ηλικιωμένους, επηρεάζοντας περίπου 27 εκατομμύρια άτομα στις ΗΠΑ. Περίπου το 12% των ενηλίκων υποφέρει από πόνο και διαταραχές της κινητικότητας, ε... διαβάστε περισσότερα..

Θειϊκή γλυκοζαμίνη και θειϊκή χονδροϊτίνη

H θειική γλυκοζαμίνη και η θειική χονδροϊτίνη είναι συστατικά του φυσιολογικού χόνδρου. Οι δύο αυτές ουσίες είναι δομικές μονάδες των πρωτεογλυκανών* και εμφανίζονται να διεγείρουν τα χονδροκύτταρα γι... διαβάστε περισσότερα..

Χορτοφαγία: οφέλη και κίνδυνοι

Υπάρχουν πολλοί τύποι χορτοφαγίας και όλοι μοιράζονται το κοινό χαρακτηριστικό της αποφυγής κρέατος, ψαριών και πουλερικών. Τα δημητριακά, τα όσπρια, τα λαχανικά, οι ρίζες, τα φρούτα, οι καρποί και τα... διαβάστε περισσότερα..

Καταπολεμήστε το Αλτσχάιμερ με σωστή διατροφή

Η νόσος Alzheimer είναι το πιο συχνό νευροεκφυλιστικό νόσημα στον κόσμο, προσβάλλοντας περίπου 47 εκατομμύρια ανθρώπους με συνεχώς αυξητικές τάσεις. ... διαβάστε περισσότερα..

Διατροφική προστασία στον καρκίνο του προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο συχνός καρκίνος στους άνδρες. Προσβάλλει 138 άτομα ανά 100.000 άνδρες το χρόνο και η μέση ηλικία διάγνωσης είναι τα 66 έτη. ... διαβάστε περισσότερα..

Μπήκε Φθινόπωρο, θυμήσου τη βιταμίνη σου!

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η έλλειψη βιταμίνης D είναι πιο πιθανό να συμβεί στο τέλος του καλοκαιριού, κάτι πολύ λογικό αν σκεφτούμε πως η απορρόφησή της είναι άμεσα συνδεδεμένη με την έκθεση στον ήλ... διαβάστε περισσότερα..

Ρύθμιση των αποτοξινωτικών συστημάτων του οργανισμού μέσω της διατροφής

Τα θρεπτικά συστατικά της τροφής ερευνώνται για το ρόλο τους στη ρύθμιση των μεταβολικών οδών που εμπλέκονται στη διαδικασία της αποτοξίνωσης. ... διαβάστε περισσότερα..

Η ελιά και η πρόληψη του διαβήτη

Πάνω από 400 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από διαβήτη καθιστώντας τον μια από τις σημαντικότερες αιτίες νοσηρότητας και θνητότητας παγκοσμίως. ... διαβάστε περισσότερα..

Γαστρεντερίτιδα στις διακοπές με το πλοίο

Ο νοροϊός (norovirus) αναγνωρίζεται ως το σημαντικότερο αίτιο οξείας ιογενούς γαστρεντερίτιδας σε παγκόσμιο επίπεδο. Περίπου 20 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις οξείας γαστρεντερίτιδας στις ΗΠΑ κάθε χρόνο... διαβάστε περισσότερα..

Αλλεργίες από έντομα

Για πολλούς ανθρώπους τα τσιμπήματα από έντομα είναι συνώνυμα με το καλοκαίρι. Η ζέστη σηματοδοτεί την άφιξη των απρόσκλητων επισκεπτών, το τσίμπημα των οποίων μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και άσθμα ... διαβάστε περισσότερα..

Αθλητικά Συμπληρώματα

Στον αθλητισμό, όταν όλες οι συνθήκες είναι ίδιες μεταξύ τους, αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι η διατροφή. Οι αθλητές θα πρέπει να έχουν θέσει διατροφικούς στόχους και πρέπει να βρουν τις στ... διαβάστε περισσότερα..

Ευεργετικές δράσεις στην υγεία από την κατανάλωση καρπουζιού

Το καρπούζι είναι συνώνυμο του καλοκαιριού. Η αναζωογονητική του δροσιά και η γλυκιά του γεύση βοηθούν να αντιμετωπιστεί η ζέστη και παρέχουν ένα ελαφρύ και απολαυστικό επιδόρπιο. ... διαβάστε περισσότερα..

5 συμπληρώματα για το Καλοκαίρι

Με το καλοκαίρι να είναι εδώ, πολλές ερωτήσεις προκύπτουν: Ποια είναι τα καλύτερα συμπληρώματα για να πάρει κανείς αυτήν την περίοδο; Να προτιμήσω κάποιο συγκεκριμένο; Πρέπει να συνεχίσω αυτά που ήδη ... διαβάστε περισσότερα..

Φυτοχημικές ουσίες που προστατεύουν το δέρμα

Οι (εκτός του μελανώματος) καρκίνοι του δέρματος, ο βασικοκυτταρικός (BCC) και ο εκ πλακωδών κυττάρων (SCC), είναι από τους πιο κοινούς που μπορεί να εμφανίσει ο άνθρωπος και είναι περίπου 20 φορές συ... διαβάστε περισσότερα..

Η υπογονιμότητα και τα συμπληρώματα

Η υπογονιμότητα είναι μια σχετικά συνηθισμένη κατάσταση. Ορίζεται σαν την αδυναμία του ζευγαριού να συλλάβει μετά από ένα χρόνο προσπάθειας. Όταν οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με μια τέτοια διάγνωσ... διαβάστε περισσότερα..

Κάπνισμα και συμπληρώματα διατροφής

 Το κάπνισμα θεωρείται μια από τις βασικότερες αιτίες καρδιαγγειακών νοσημάτων και η διακοπή του καπνίσματος είναι η καλύτερη μέθοδος να μειωθεί ο καρδιαγγειακός κίνδυνος. ... διαβάστε περισσότερα..

Αντιοξειδωτικά και παθήσεις του γαστρεντερικού

Τα νοσήματα του πεπτικού είναι πολλά αλλά εδώ θα μας απασχολήσουν δύο από τα συνηθέστερα/σημαντικότερα: το σύνδρομο ευερεθίστου εντέρου (IBS) και τα ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου (IBD/ΙΦΝΕ)... διαβάστε περισσότερα..

Αρτηριακή πίεση και συμπληρώματα διατροφής

 Οι ελλείψεις μακρο- και μικρο- θρεπτικών συστατικών είναι πολύ συχνές στο γενικό πληθυσμό και εμφανίζονται ακόμα συχνότερα σε ασθενείς με αρτηριακή υπέρταση και καρδιαγγειακά νοσήματα λόγω γενετικών ... διαβάστε περισσότερα..

Βελτίωση εγκεφαλικής απόδοσης

Από την εμφάνισή του στη γη ο άνθρωπος προσπαθεί να αυτοβελτιωθεί μέσω των επιστημών, του σχολείου, των τεχνών, της άσκησης. ... διαβάστε περισσότερα..

Συμπληρώματα διατροφής και ψωρίαση

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, φλεγμονώδης -μη μεταδοτική- αυτοάνοση δερματική πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και σπανιότερα τις αρθρώσεις. ... διαβάστε περισσότερα..

Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος

Η πρώτη Τρίτη κάθε Μαΐου είναι η ημέρα που γιορτάζεται η Παγκόσμια ημέρα άσθματος. Βασικός στόχος της ημέρας άσθματος  είναι η ενημέρωση του κοινού για αυτή την ευρέως διαδεδομένη πάθηση του αναπνευστ... διαβάστε περισσότερα..

Αποτελέσματα 1 - 30 από 45